maanantai 8. elokuuta 2011

Kuopion Kv ja pystykorvien kesäpäivät

Viikonloppuna käänsimme nokan kohti Hankasalmea pienpystykorva yhdistyksen kesäpäiville. Koska Kuopion näyttely oli sunnuntaina, pystyin osallistumaan lauantaina päiville. Ohjelmassa oli hyvää ruokaa, seurustelua ja esitelmiä eri aiheista. Koiratkin saivat osallistua päiville mikä oli hyvin mukavaa :)
Sunnuntaina sitten suuntasin yksin kolmen koiran kanssa Kuopion Kv näyttelyyn. Kehään lähti esiintymään Taika, Aimo ja siskoni Vuk koira. Tuomarina oli Janiki Steinbock Israelista. Sää oli vaihteleva, välillä paistoi aurinko, välillä satoi ja pari kertaa ukkonenkin jyrähti raviradan yllä. Ensin oli vuorossa Vuk joka voitti junnuluokan ja sai SA:n. Paras uros luokassa nuori herra sijoittui sitten 4. saaden VARA-Sertin. Sitten olikin vuorossa Aimo joka suoritti ensi esiintymistään junioriluokassa. Ikää poitsulla vasta 9 kk 2pvä eli oli siinä ja tässä olisiko poika mennyt vielä pentuluokkaan. Kehä oli asfalttipohjainen mikä oli vain hyvä, koska märkä nurmi tai maa ei olisi ollut hyvä alusta koiralle joka ei pidä vedestä.
Mustia junnuja oli kaksi kappaletta. Odotuksethan minulla eivät olleet korkealla, koska Aimo on karvaton rotta. Toinen junioreista sai EH:n ja ajattelin että jospa Aimo ei sitä huonompaa saisi. Aimo käyttäytyi tällä kertaa mallikkaasti vaikka sää vaihtelikin paljon. Liikekin meni ravatessa eikä pomppiessa. Tämä tyttö olikin aika yllättynyt ja iloinen kun Aimo sai Erinomaisen arvostelun ja voitti siis luokkansa. Tuomari halusi antaa myös sertifikaatin arvoisen. Huh! Koska viimeinen uros oli valio, tiesin että Aimo saa ensimmäisen Sertinsä. Lopputulos olikin, että Aimo oli 2. paras uros. Mutta SERTi tili aukesi ensimmäisessä näyttelyssä! En ikinä olisi uskonut!
Taikan kanssa käytiin viimeisenä kehässä ja tulokseksi saatiin VAL ERI1 SA PN4 :) huonomminkin olisi todella voinut mennä. Asfaltilla oli pieniä vesilammikoita ja tunnetustihan Taika inhoaa vettä, lenkilläkin hyppii vesilammikoiden yli. Onneksi kehässä pystyi valitsemaan "reitin" jossa ei vesilammikoita ollut.
Arvostelut lisätty koirien omille sivuille :)