sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Pimenevää syksyä, odottelua ja agilityä

Syksy tuo mukanaan entistä viileämmät ja sateisemmat säät. Illat ovat niin viileitä jo että mielellään laittaa pipon päähän :) sade on viime viikolla vähän rajoittanut koirien kanssa ulkoilua, tytöt (varsinkaan Taika) eivät ole mitään suuria sadesää ulkoilun harrastajia.
Kirosin vielä loppuviikosta, että jos tämä sää ei parane sunnuntaihin mennessä niin saas nähdä tuleeko lähdettyä agilityyn, kun olo on vähän flunssainen. Mun toiveita kuunneltiin, koska sunnuntaina herätessäni olin yllättynyt kun aurinko paistoi melkein pilvettömältä taivaalta :D sää oli mitä mainioin joten tämä päivä onkin kulunut ulkoilun merkeissä.

Nyt onkin toiset agility treenit takana Twiggyn kanssa. Uutena esteenä kokeiltiin pussia, regasta ja puomia. Ei voi kun taas kehua koiraa miten äkkiä se hokasee esteen syvimmän olemuksen. Keinu esteenä vähän mietityttää minua, koska Twiggy on aika epävarma alustasta mikä tutisee, heiluu tms. Agilityssä estettä suoritetaan monessa osassa. Ensimmäisellä kerralla ohjaaja pitää keinua asennossa ettei se keikkaa, koira kuljetetaan päähän ja palkataan. Toisella kerralla lautaa sitten vähän liikutetaan ja kolmannella koiran annetaan hypätä päähän niin että keinu iskeytyy maahan niin että se epämiellyttävä ääni (koiran mielestä) pääsee. Twiggyllä oli pientä epävarmuutta silloin kun keinu heilui mutta makupalojen ansiosta suoriutui hienosti. Laudan rämpsyttely oli Twiggyn mielestä erittäin kivaa hommaa kun leikiksi meinasi mennä. Laudasta lähtevä ääni siis ei haitannut menoa ollenkaan.
Twiggyllä oli kyllä tosin tällä kertaa vähän omaa huviakin mikä toi haastetta. Kontakti oli alussa hakusessa, koira kävi jostain syystä vähän ylikierroksilla toisista koirista ja piippasi niiden perään. Alussa päästiin jo totuttelemaan parin koiran läsnäoloa eikä ne sitten enää kentällä haitanneet, mutta aina kun kentälle tuli "uusivanha" koiratuttavuus niin koiran huomio keskittyi tulijaan joten hetkellisesti esteen suoritus epäonnistui.
Reseptiksi tähän= käveltiin kentällä vähän kauemmaksi hakemaan kontakti takaisin ja sitten takasin harjottelemaan :) Twiggy varmaan ajatteli että uudet tulokkaat vievät kaikki "lelut" pois käytettävistä ;)
Välillä tyttö heittäytyi ihan leikkiin ja senkin takia meni este suoritukset plörinäksi. Esim. putkeen mentäessä tyttö ajatteli että mitäs mä nyt tätä putkee meen, käännympä siis takas ja juoksen mamman perään. Noh, kunhan saatiin pahimmat höyryt pois ihan vain hölkkäilemällä pitkin ja poikin niin suorituksetkin alkoivat sujua. Seuraavan kerran taidetaan kävellä harkkoihin mikäli sää sallii ;). Tomikin lupasi lähteä "opiskelemaan" ensi kerralla mukaan. Minä kun lähden työelämä valmennukseen niin Twiggy jää Tomin kontolle, myös sen treenaaminen joten pitää poikaa vähän opastaa hommaan. Twiggy tosin saa opettaa loput, on se niin hyvä opettaja ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti